Clinica de Memorie

 

In 2003, Fundatia Ana Aslan International a infiintat sub egida Ana Aslan International Academy of Aging, in incinta cladirii Spitalului Clinic de Urgenta ,,Elias” din Bucuresti, Centrul de Diagnostic si Tratament al Bolilor de Memorie.

 

Incepand cu august 2013, centrul functioneaza intr-un nou sediu personalizat, perfect adaptat specificului activitatilor noastre,  aflat in Piata Mihail Kogalniceanu nr.1, din sectorul 5 al capitalei, purtand noua denumire de Centrul de Diagnostic si Tratament al Bolilor de Memorie si Recuperare Medicala.


Persoanele care sufera de boli de memorie precum boala Alzheimer sau alte Demente inrudite, sunt diagnosticate, tratate si monitorizate pe termen lung, conform unui protocol de tratament bazat pe medica?ie personalizata si o serie de metode si procedee terapeutice moderne:

 

  • Evaluare si diagnosticare holistica, integrativa si personalizata;
  • Practici si tratamente sustinute de dovezi stiintifice;
  • Evaluari obiective pentru un tratament eficient, de lunga durata;
  • Recuperare medicala si reabilitare.


Din nefericire, in special la femei tulburarile de memorie se pot instala inainte de varsta a treia, incepand cu  varsta de 50-55 de ani. Incidenta bolilor de memorie la varstnici si numeroasele probleme de ordin medical, etic, si socio-economic pe care le ridica, fac din acest subiect o problema de extrema importanta:

 

  • La nivel mondial, tulburarile de memorie afecteaza 40% din populatia varstnica, in timp ce in Romania aceasta patologie se regaseste la 34% din populatia cuprinsa intre 55 si 80 de ani;
  • Cresterea numerica a persoanelor care sufera de boli de memorie ridica pretutindeni probleme de ordin medical, etic, socio-economic in cadrul sistemului de asistenta medicala.

 

Datele clinice si statisticile asupra tulburarilor de memorie aduc in prim plan preventia si diagnosticul precoce, ca factor esential in managementul acestei patologii, actiunile preventive avand drept scop promovarea imbatranirii sanatoase si nu in ultimul rand, scaderea costurilor asociate asistarii acesteia.

Centrul de Diagnostic si Tratament al Bolilor de Memorie si Recuperare Medicala este structurat pentru a oferi servicii medicale de inalta performan?a in domeniul imbatranirii cerebrale,  intr-un cadru arhitectural personalizat, la standarde europene, dupa modelul unor Centre de Excelenta pentru Boli de Memorie din Suedia si Franta.

 

 

 

2 Noi Proiecte in 2014

StayActive si CarerSupport   In saptamana 12-16 Mai 2014 reprezentantii Fundatiei au participat la intalnirile......

Conferinta Internationala - Sanatatea Femeii

Conferinta Internationala Woman’s health – Sanatatea femeii Provocari ale trecutului & Oportunitati pentru viitor Prima editie,......

A cincea intalnire nationala din reteua AgeingWell

Pe data de 31 mai 2013, in Bucuresti, Fundatia Internationala „Ana Aslan” va organiza cel de-al cincilea eveniment national......

-->